BRYGGNING & TILLBEHÖR

Att brygga en god kopp kaffe är lite konst, men alla kan bli bra på det.

Med lite träning så kan du snart bli din egen barista hemma eller på företaget. Vi erbjuder här flera olika typ av bryggningsmetoder. Små tips från oss på I´m Coffee är:

  • Se till att du har bra kaffebönor. 
  • Rätt temperatur på vattnet, 92-96 grader celsius, är mycket viktigt.
  • Införskaffa en kvarn och mal ditt kaffe själv, aromerna börjar att brytas ner inom kort efter att det mals. Nymalet är bäst och luktar fantastiskt gott.
  • Dosera kaffet rätt ca 14 g / 25 cl vatten. Överdosera aldrig ditt kaffe, byt hellre till ett mörkare rostat kaffe. Fråga oss gärna så hjälper vi dig.
  • Utsätt aldrig kaffet för någon extra värme, brygger du en kanna kaffe tanka över det i en bra termos som håller värmen väl.
  • Förvara ditt kaffe torrt och svalt, låt det ligga i våra påsar väl förslutet, skyddat mot syre.
  • Se till att ha en god vän att dela din fika stund med, då smakar kaffet bäst!

Vi använder cookies för att göra din köpupplevelse bättre, accepterar du detta?