Skolan, barnen & framtiden

Sen ett par år tillbaka har vi på I am Coffee startat ett litet skolprojekt. Idén kom väl egentligen för några år sedan när jag och min man en förmiddag bestämde oss för att gå och hälsa på i byns grundskola. Det var en riktigt varm och ljummen förmiddag, precis som det brukar vara när vi är där. På skolgården sprang det runt massor med skrattande barn i kaki färgade skoluniformer och lekte.

Skolan ligger i utkanten av Sannou, byggnaderna var slitna, trasiga plåttak, svarta tavlan som ska vara svart var grå, knappt att man kunde läsa vad dem skrivit med lärarens vackra handstil. Byggnaderna, räknade till 5 var mycket nedgångna och antalet barn som kommer dagligen till skolan är många.

Varje klass inhyser 50 elever per klass, fler flickor än pojkar går på denna skolan berättade en manlig lärare vi pratade med. Stolt presenterade han oss för sina elever, dem log och sjöng sen en fin sång för oss. Misstänker att någon skvallrat om att vi var på väg dit.

 Vi pratade med rektorn och lärarna om vad som var mest akut, då var det byggnad 2 som dem hade låst dörren på. På grund av att dem var rädda för att taket skulle rasa in på barnen. En ny byggnad med 2 nya klassrum var högst på önskelistan. Vi lämnade Sannous grundskola med många intryck, ideer och tankar. Sagt och gjort så började vi fila på detta, vad skulle det kosta, vad behöver vi för bygglov, vem ska göra vad? I samma veva lät vi riva denna fallfärdiga byggnad, målade om alla  griffeltavlorna i klassrummen.

 Året därpå startade vi vårat projekt, med en cermoni på skolan tillsammans med barnen, lärarna, byns äldste, kommunfullmäktige med flera så invigde vi byggprojektet. Material köps av lokalborna, bygget genomförs av lokala hantverkare men vi är alltid med på plats när det byggs och inhandlas byggmaterial. Vi bygger när vi är på plats och när det är dags att åka hem så görs det uppehåll i arbetet tills vi kommer tillbaka igen.

På det viset ser vi till att vartenda krona som är avsedd för detta projekt går till just detta och inget annat. Och tack vare er kunder, Hotel, Café , Företag, Restaurang, privatpersoner. Ja alla våra kunder. Detta är början på något som vi hoppas kunna utveckla och göra det bättre för många både barn och vuxna i framtiden.

Vi använder cookies för att göra din köpupplevelse bättre, accepterar du detta?